Homepage UNIZO Zoek
Informatie: Nuttige websites

 

 

 

 

www.milieuraad.be : Op deze website vindt u informatie voor, van en door alle gemeentelijke, provinciale en gewestelijke milieuraden.

www.lne.be/doelgroepen/lokale-overheden/so-2008-2013/algemene-informatie
De site van de Vlaamse milieuadministratie bevat alle informatie over de Samenwerkingsovereenkomst, ‘Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling 2008-2013’

www.tandemweb.be
Tandem steunt op allerlei manieren de samenwerking tussen lokale verenigingen, besturen en milieuraden bij het opzetten van duurzame projecten en activiteiten rond milieu en natuur.

www.adviesraden.be
Informatie, modeldocumenten en werkteksten voor wie actief betrokken is bij een lokale adviesraad.

www.ovam.be. OVAM, de openbare afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaams Gewest. Deze site maakt je wegwijs in de afval- en bodemproblematiek in Vlaanderen.

www.fostplus.be en www.valipac.be. Meer informatie over de terugnameplicht verpakkingsafval kan u vinden op deze sites. Fost Plus heeft betrekking op huishoudelijk afval (broodzakken ed.), val-i-pac op bedrijfsafval.

www.vmm.be. De website van de Vlaamse Milieumaatschappij. De VMM is een openbare instelling die via onderzoek en metingen het leefmilieubeleid mee helpt bijsturen en voorbereiden.Op deze site vindt u info over leefmilieu in het algemeen en lucht en water (bv . afvalwaterheffingsregeling voor bedrijven) in het bijzonder.

www.mina.vlaanderen.be. MINA staat voor leefmilieu informatie Vlaanderen. Deze site is het "startpunt voor alle leefmilieu-informatie van Vlaanderen".U vindt er ondermeer bij de rubriek regelgeving de belangrijkste Vlaamse milieuwetteksten (MER, Vlarem, Vlarea,…) en bij de rubriek documenten vindt u er informatie over ondernemen in Vlaanderen (procedure milieuvergunning,…)

www.milieuinfo.be : maakt online alle beschikbare milieu-informatie van de overheid toegankelijk. Bewegwijzert voornamelijk de informatie van bestaande webstekken van milieuoverheidsinstanties (bv AMINAL, OVAM).

 
Terug naar vorige pagina Maak een afdruk van deze pagina:
Bestuurderskrant Juni 2014