Homepage UNIZO Zoek
Belangenbehartiging: de gemeentelijke MINA-raad.


De Vlaamse overheid sloot met gemeenten de samenwerkingsovereenkomst ‘Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling 2008-2013’  af. 
Gemeenten die een samenwerkingsakkoord afsluiten zijn, verplicht een gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur op te richten. Deze adviseert de gemeente over het gemeentelijk milieu- en natuurbeleid. Ze kan dit doen op vraag van de gemeente, maar ook op eigen initiatief.
De Samenwerkingsovereenkomst bevat alleszins een aantal thema’s waarbinnen de gemeente actie moet ondernemen die ook belangrijk zijn voor ondernemers en die het opnemen van een vertegenwoordiging in de gemeentelijke MINA-raden nodig maken.

In de nota "De gemeentelijke Milieu- en Natuurraad (MINA-raad)" vindt u informatie over de werking van de MINA-raad en aandachtspunten voor UNIZO-vertegenwoordiger en bestuur. Klik hier.

De wijze waarop gemeentelijke adviesvragen worden georganiseerd is geregeld in het gemeentedecreet. Klik hier voor het gemeentedecreet.

Meer informatie: uw regionale adviseur ondernemersvereniging en Katleen Cardoen, coördinatie Lokale economie, 02/238.05.70

 

 

 
Terug naar vorige pagina Maak een afdruk van deze pagina:
Bestuurderskrant Juni 2014