UNIZO Genk overhandigt ondernemersprioriteiten

DSC_0017

 

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft UNIZO Genk op maandag 11 juni 2018, alvast haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.

 

We hopen dat de UNIZO ondernemersvereniging van Genk met dit document duidelijk heeft gemaakt wat we met deze UNIZO-prioriteiten willen bereiken.

Economie is de motor van iedere stad en die motor wordt aangedreven door alle ondernemers, in alle sectoren, van klein naar groot, van jong tot oud. Elk van deze ondernemers die gevestigd is in onze stad wil het beste voor zijn onderneming.

Wij, ondernemers, vragen aan het toekomstig gemeentebestuur om een krachtig economisch beleid te voeren want enkel op die manier kunnen wij in de beste omstandigheden functioneren.

 

Wij, ondernemers, geven aan de gemeente ook iets in de plaats. De gemeente kan op ons rekenen voor het creëren van arbeidsplaatsen, het aanbieden van producten en diensten, het voorzien van hotels, restaurants en cafés, het vrijetijdsaanbod, het financieel ondersteunen van de lokale verenigingen, het organiseren van evenementen, het aantrekken van nieuwe inwoners, bezoekers en toeristen en nog zoveel meer.

Dit document is voor ons alvast een duidelijke houvast.

 

De 3 prioriteiten voor de ondernemers in Genk zijn:

1. Genk moet worden gecommercialiseerd als een “frunshopping-stad”, waarbij gecorreleerde ondersteunende maatregelen worden getroffen inzake parkeren (90 minuten gratis) en funshopping (meer beleving in de stad).

 

2. Een commercieel strategisch plan moet de complementariteit en connectiviteit van de verschillende kernen en incubatoren stimuleren zodat Stad Genk geen concurrent wordt van zichzelf. Citymarketing is daarbij een hoofdlijn.

 

3. De implementatie van incubatoren en stadskernen moet ruimte vrijlaten voor KMO-zone en industrie, zodat Stad Genk al haar troeven kan uitspelen.

 

UNIZO staat klaar om, met het nieuwe gemeentebestuur dat start op 1 januari 2019, de handschoen op te nemen en de volgende zes jaar constructief mee te werken aan een sterk economisch beleid voor Genk.

 

Klik hier voor het dossier


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 20 maart 2019
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
sp
Back to Business

backtobusiness

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Genk
KBC Proximus Liantis