Genkse lijsttrekkers sparen elkaar tijdens verkiezingsdebat

Bron: Het Laatste Nieuws,

Do. 20 Sep. 2018, Online

BELGAONTHESPOT Alle Genkse lijsttrekkers tekenden gisterenavond present op het verkiezingsdebat in Genk.

 

Alle Genkse lijsttrekkers tekenden gisterenavond present op het verkiezingsdebat, dat georganiseerd werd door UNIZO Genk, VIG, VKW Limburg en de drie Genkse Rotaryclubs. Het debat bleef in het algemeen opvallend braaf - met armoedebestrijding en tewerkstelling als belangrijkste thema’s - maar de politici reageerden toch verdeeld over de mogelijke komst van een islamitische school in Genk.

 

Het debat ging van start met enkele stellingen, waarbij de politici - net zoals het publiek - telkens de keuze hadden tussen twee opties. Tijdens dit eerste deel van het

 

debat bleken de Genkse lijsttrekkers opmerkelijk eensgezind. Bij de eerste stelling werd bijvoorbeeld al duidelijk dat veiligheid in Genk een belangrijk punt is. Daarnaast willen de partijen meer groen in Genk. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) is Genk momenteel al de groenste centrumstad, maar mag er in het centrum meer groen zijn. “Klimaat is voor ons zeer belangrijk, maar het is een win-winsituatie voor iedereen die eraan meewerkt”, vult Kristien Kempeneers (Groen) aan.

 

banner-top-POLITIEKDEBAT01


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 20 maart 2019
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
sp
Back to Business

backtobusiness

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Genk
KBC Proximus Liantis