UNIZO Genk tevreden over de communicatielijnen met het stadsbestuur

Burgemeester Wim Dries en schepen van lokale economie Toon Vandeurzen ontvingen het bestuur van UNIZO Genk op dinsdag 9 juli.

 

Het bestuur formuleerde vragen en bezorgdheden in naam van de lokale zelfstandigen, dienstverleners, kleinhandel, horeca en kmo's. Het ging daarbij concreet over maatregelen voor een betere dienstverlening, kernversterking en ruimte voor ondernemers. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen overhandigde UNIZO Genk haar dossier met ondernemersprioriteiten aan alle lokale politieke partijen. Daarin vragen lokale ondernemers een krachtig economisch beleid te voeren. Het stadsbestuur en UNIZO bespraken een rits concrete actie- en verbeterpunten waar de stad ook werk van maakt. (Klik hier voor het dossier dat UNIZO Genk ook gisteren nog overhandigde).

 

Stad Genk heeft voor de komende 6 jaar alvast 4 streefdoelen:

 

- Ontwikkeling van een centrumplan

- Ontwikkeling van een strategisch commercieel plan voor héél Genk.

- Aanpak van KMO's en industrie in Genk.

- verdere ontwikkeling van de sites: Thor, C-mine, ...

 

Ook andere onderwerpen zoals de toeristische erkenning, dossier Bosdel, versterking centrummanagement, mobiliteit kwamen in het overleg nog uitvoerig aan bod.

 

Efficiënte communicatielijn

 

Naar aanleiding van dit overleg van UNIZO Genk met het nieuwe schepencollege hebben beide partijen zich voorgenomen de komende jaren de krachten te bundelen en constructief samen te werken aan een sterk economisch beleid voor Genk. UNIZO Genk zal verder toezien op de uitvoering van haar prioriteiten en houdt zich beschikbaar om het stadsbestuur hierin te ondersteunen en te versterken. Op de oktober vergadering van UNIZO Genk zal burgemeester Wim Dries en schepen van Lokale Economie Toon Vandeurzen een raadpleging doen bij het bestuur met betrekking tot de economische toekomstplannen. Indien u wenst nemen we ook uw belangen ter harte en willen dit graag bij het schepencollege verdedigen. Laat het gerust weten via onderstaande link. Er zal regelmatig overleg plaatsvinden om werk te maken van deze prioriteiten. Met rapportering via UNIZO aan achterban, ondernemers, ondernemersverenigingen en burgercomités, aan pers en publiek.

Wat kunnen we voor u aankaarten bij het schepencollege?

 

 

IMG_1439 


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 10 juli 2019
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
sp
AANBESTEDINGSPLATFORM

res161661_9

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Genk
KBC Proximus Liantis