HIB Label voor Denise Gielen van Objects & Jewels

UNIZO Limburg heeft het “Handmade In Belgium”-label in Genk uitgereikt aan Denise Gielen, zaakvoerder van Objects & Jewels en tevens Architecte.

Zij ontving uit handen van Bart Lodewyckx gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg, het HIB label.

 

Naarst een professionele carrière als architect/ontwerper werden er in 2007 voor Denise de eerste stappen gezet in het juweelontwerp. Een vooral vormelijk design, vaak vertrekkend vanuit een experimentele en onderzoekende ontwerphouding, leidt tot verrassende juwelen, objecten en gebruiksvoorwerpen. De fascinatie voor materialen, zoals metalen en kunststoffen en hun onconventionele toepassing resulteert in een collectie van ‘cross overs’ tussen ambacht, design en kunst.

 

Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Genkse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum 20 werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

 

DSC_0005


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 06 februari 2020
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
sp
AANBESTEDINGSPLATFORM

res161661_9

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Genk
KBC Proximus Liantis