Doe es Genk bonnen - Graag na de lockdown

Beste handelaar, beste horeca-ondernemer

Zoals u misschien al heeft vernomen, gaan op maandag 16 november de nieuwe ‘Doe es Genk – bonnen worden geactiveerd. Dat wil zeggen dat vanaf dan de Genkenaar deze bon ook daadwerkelijk zal kunnen gaan besteden bij de Genkse handel en horeca.

Omdat we nu te kampen hebben met een tweede Corona-golf en ons nog in volle lockdown begeven, hadden wij (UNIZO Genk, Centrummanagement Genk en Horeca Groot Genk) ons de bedenking gemaakt of het wel zo een goed idee was om de activatie van de bonnen nu al te laten ingaan. We vrezen immers dat deze bonnen snel zullen worden uitgegeven bij een beperkt aantal winkels en ketens die nu wel nog geopend zijn. Wij waren daarom voorstander om de activatie uit te stellen tot op het punt waarop alle winkels terug mogen openen zodat iedereen maximaal kan profiteren van dit relance project van de stad Genk.

Om deze bezorgdheden kenbaar te maken bij de stad hebben we twee weken geleden een overleg gehad met burgemeester Wim Dries en schepen Toon Vandeurzen. We hebben dan de vraag gesteld om de lancering uit te stellen.

Deze week werd echter duidelijk dat de stad Genk ons advies daarin niet zou volgen, wat we ten zeerste betreuren.

Ondertussen hebben we wel kunnen bekomen dat er een aantal remediërende maatregelen zullen volgen:

  1. De stad zal de geldigheidsduur van de ‘Doe es Genk’ bon verlengen tot november 2021. Zij zullen benadrukken dat er geen haast bij is om deze bon te besteden.
  2. Er worden extra acties georganiseerd om zaken die promotieacties m.b.t. de ‘Doe es Genk’ bon organiseren, extra in the picture te zetten. De stad zal ook een schrijven verspreiden met inspirerende voorbeelden hieromtrent.
  3. Handelaars & horeca-ondernemers die omwille van de lockdown maar in beperkte mate hun activiteit kunnen uitoefenen maar die wel geregistreerd zijn als deelnemende handelaar, zullen via extra shopcampagnes t.w.v. min. € 225 000 een bijkomende ondersteuning krijgen. Dit zal gebeuren in de vorm van een shopcampagne met de ‘Doe es Genk’ bon in het najaar van 2021. Het bedrag voor deze campagne zou eventueel nog kunnen worden verhoogd afhankelijk van het aantal niet ingeruilde bonnen tegen november 2021.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor bijkomende inlichtingen hieromtrent kan u contact opnemen met UNIZO Genk, Horeca Groot Genk of Centrummanagement Genk.

 

Als u nog niet geregistreerd bent als deelnemende handelaar, kan u dit nog altijd doen en verwijzen wij u graag door naar de website van stad Genk: https://www.genk;be/info-voor-handelaars. Of neem contact op met dienst economie economie@genk.be!

 

Met vriendelijke groeten

 

Het bestuur van UNIZO Genk, Horeca Groot Genk & Centrummanagement Genk


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 15 november 2020
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
sp
AANBESTEDINGSPLATFORM

res161661_9

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Genk
KBC Proximus Liantis