HIB Label voor Nobilis

Unizo Limburg heeft het 'Handmade In Belgium'-label in Hoeselt uitgereikt aan Liesbeth Gybels van juwelierszaak Nobilis. 

      

Zaakvoerster Liesbeth Gybels ontving uit handen van Bart Lodewijckx en Stefan Hendrickx, voorzitter UNIZO Kermt-Kuringen, het HIB label. Nobilis viert dit jaar zijn 20 jarig bestaan. Ze bedacht haar juwelierszaak niet zomaar met de naam Nobilis: de gedreven ontwerpster haalt immers uitsluitend edele materialen in huis voor haar originele en kunstzinnige creaties. Het devies van de goudsmid luidt 'voor elk wat wils'. Daarbij heeft ze het niet enkel over haar eigen collectie maar ook over de merken die Nobilis aanbiedt. Al haar eigen creaties worden in hun atelier vervaardigd. Zo kan je zelf helpen jou persoonlijk juweel te ontwerpen, je dierbare geërfde juwelen laten verwerken in een rouwjuweel en je oud goud een nieuw leven geven.

 

Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Hoeseltse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.

 

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 01 juni 2017
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
5 webinars op facebook UNIZO Kermt-Kuringen

Unizo_FBP_Overzicht_Live_Sessies_2020_edited

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Kermt-Kuringen
KBC Proximus Liantis