Uitreiking HIB-label aan Melk & Suiker

UNIZO heeft in Maaseik het 'Handmade In Belgium'-label uitgereikt aan Luc Neyens en An Winckels. Ze ontvingen het HIB-label uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg en Cat’rina Vandersteegen voorzitter UNIZO Maaseik.

 

Melk & Suiker vertegenwoordigd 3 facetten: branden van koffie – maken van ambachtelijk ijs alsook een eigen koekjesbakkerij.

Bij Melk & Suiker maken ze de koekjes op een ambachtelijke manier, soms 100% manueel, soms met een vormmachine. Van het maken van deeg tot uitrollen/ spuitenen inpakken, alles gebeurt op een manuele manier. De nadruk ligt voornamelijk op het ambachtelijke aspect, waarin het meeste handwerk kruipt.

 

Met het HIB-label wil UNIZO ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Maaseikse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.

 

DSC_0025


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 23 april 2019
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
social media
sp
sp
sp
AANBESTEDINGSPLATFORM

res161661_9

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Maaseik
KBC Proximus Liantis