Ondernemers overhandigen prioriteiten

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft UNIZO Maaseik op woensdag 21 maart 2018, alvast haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.

   

Economie is de motor van iedere gemeente en die motor wordt aangedreven door alle ondernemers, in alle sectoren, van klein naar groot, van jong tot oud. Elk van deze ondernemers die gevestigd is in onze gemeente wil het beste voor zijn onderneming.

   

Wij, ondernemers, vragen aan het toekomstig gemeentebestuur om een krachtig economisch beleid te voeren want enkel op die manier kunnen wij in de beste omstandigheden functioneren.

  

Wij, ondernemers, geven aan de gemeente ook iets in de plaats. De gemeente kan op ons rekenen voor het creëren van arbeidsplaatsen, het aanbieden van producten en diensten, het voorzien van hotels, restaurants en cafés, het vrijetijdsaanbod, het financieel ondersteunen van de lokale verenigingen, het organiseren van evenementen, het aantrekken van nieuwe inwoners, bezoekers en toeristen en nog zoveel meer.

  

Dit document is voor ons alvast een duidelijke houvast.

 

De 10 prioriteiten voor de ondernemers in Maaseik zijn: 

 

1. UNIZO Maaseik ijvert naar een degelijk onthaalbeleidvoor ondernemers, investeerders en inwoners.

 

2. UNIZO Maaseik pleit voor het behoud en verderzetting van het project bedrijvige kern over de legislaturen heen.

 

3. UNIZO Maaseik wil dat er meer werkt wordt gemaakt van het samenbrengen van de 3 deelkernenmet acties en standpunten.

 

4. UNIZO Maaseik wil een duidelijke visie op het kmo-beleiden de opvolging van kmo’s in de gemeente met een parkmanagementsysteem dat actie kan genereren op de bedrijventerreinen van Maaseik.

 

5. UNIZO Maaseik wil de afschaffing van de nog geldende diverse pestbelastingendie Maaseik ‘rijk’ is.

 

6. UNIZO Maaseik ijvert voor een duidelijke visie op toeristisch, cultureel en horecavlakin de 3 deelkernen.

 

7. UNIZO Maaseik eist een duidelijk aankoopbeleid van stad Maaseik met de nadruk op aankopen genereren in eigen gemeente!

 

8. UNIZO Maaseik wil een dynamische visie, actief overleg en inspraak betreffende  Ruimtelijke Ordeningin Maaseik.

9. UNIZO Maaseik wenst een investering in een professionele en ondernemende ambtenarij zeker op de diensten Economie, Toerisme, Ruimtelijke Ordening, …

 

10. UNIZO Maaseik is vragende partij voor een jaarlijkse samenkomstte realiseren met het nieuwe schepencollege om deze 10 punten te realiseren.

 

 

 

 

Het volledig dossier kan u hier raadplegen. (Klik hier)

 

 

 DSC_0001

Op de foto van links naar rechts:

Jens Martens (N-VA), Marc Vereecken (N-VA), Johan Tollenaere (Open Vld), Ann-Sofie Custers (Open Vld), Wim Segers (UNIZO Maaseik), Yvonne Van Dooren (Voluit Maaseik), Myriam Giebens (Pro 3680), Luc Sampermans  (Pro 3680), Maria Oosterbos (CD&V), Karel Hoogmartens (UNIZO Maaseik), Cat'rina Vandersteegen (UNIZO Maaseik) Gunter Haeldermans (CD&V), Jos Swennen (UNIZO Maaseik), Stan Vandinter (UNIZO Maaseik)

UNIZO staat klaar om, met het nieuwe gemeentebestuur dat start op 1 januari 2019, de handschoen op te nemen en de volgende zes jaar constructief mee te werken aan een sterk economisch beleid voor Maaseik.


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 21 maart 2018
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
social media
sp
sp
sp
AANBESTEDINGSPLATFORM

res161661_9

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Maaseik
KBC Proximus Liantis