HIB Label voor juwelen ontwerpster Liesbet Simons

DSC_0007

UNIZO Limburg heeft het “Handmade In Belgium”-label in Maasmechelen uitgereikt aan Liesbet Simons, juwelenontwerpster.

Zaakvoerder Liesbet Simons ontving uit handen van Bart Lodewyckx gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg, Ward Conings voorzitter UNIZO Maasmechelen alsook Chris Schalenborgh ondervoorzitter UNIZO Maasmechelen, het HIB label in Maasmechelen.

Liesbet Simons groeide op in Maasmechelen, studeerde Juweelontwerp | Edelsmeedkunst aan de Sint Lucas Academie in Antwerpen en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Ze ontwerpt en maakt haar juwelen thuis in een eigen atelier, eerst nog in Antwerpen, intussen terug in Maasmechelen. Het liefst werkt ze met zilver, goud, edelstenen en parels. Alles wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd, waardoor haar creaties een uniek en persoonlijk karakter hebben.

Haar collecties zijn strak, maar soms ook speels.

Ze laat zich inspireren door de natuur, de architectuur en de mode.

 

Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Maasmechelse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Ward Conings.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum 20 werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 26 november 2019
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
social media
sp
sp
sp
AANBESTEDINGSPLATFORM

res161661_9

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Maasmechelen
KBC Proximus Liantis