Aanpak inbraak via Whatsapp groep voor handelscentrum Oostkamp

Politiezone Het Houtsche schakelt al pakweg een jaar WhatsApp in om diefstallen in bedrijven te bestrijden. Dat is een gratis berichtendienst voor smartphones. Via WhatsApp kunnen gebruikers oa. foto’s, teksten en locatiegegevens gratis met elkaar delen. Een dergelijke WhatsApp-groep werd al voorzien in 9 industriezones.

Naast bedrijfsleiders bleken ook handelaars geïnteresseerd in dit WhatsApp-project. Vandaar dat op maandag 6 juni 2016 een infovergadering doorging in het veiligheidsgebouw voor de handelaars uit het centrum van Oostkamp.

 

WhatsApp-groep ‘Oostkamp-centrum’ werd gelanceerd. Niets te vroeg want bij de inbraken in bedrijven en handelszaken in het centrum van Oostkamp zien we de laatste weken een stijging.

De aanwezige handelaars waren heel enthousiast zo blijkt want ze hebben zich allemaal onmiddellijk bij de groep aangesloten. Jeroen Vandenbussche van de computerwinkel Jerovan werd aangesteld als coördinator van de groep.

 

Deelnemers aan de WhatsApp-groepen zijn over het algemeen heel tevreden zo blijkt uit een recente bevraging bij de bedrijfsleiders. Ze vinden de toepassing heel eenvoudig in gebruik, het draagt bij tot een positief veiligheidsgevoel en het wakkert hun waakzaamheid aan.


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 16 september 2016
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Oostkamp - Hertsberge
KBC Proximus Liantis