Oostkamp 2030

Oostkamp 2030: samen toekomst maken

 

Onze wereld verandert voortdurend, een evolutie die niet tegen te houden is. Willen we niet in snelheid worden gepakt dan is reflectie over hoe we best leven, wonen en werken een noodzaak.  (Stilstaan om vooruit te gaan.) Om voorbereid te zijn op wat komt gaf de gemeente opdracht een visie te ontwikkelen rond drie aandachtspunten : ruimte, sociale cohesie & duurzaamheid - Oostkamp 2030. Het doel is om stapsgewijs te evolueren naar een groenere, meer geïntegreerde en duurzame gemeente die hierbij de samenleving versterkt en de levenskwaliteit verhoogt. 

 

Een groep deskundigen werkte een eerste, voorbereidende, studie uit over ‘de ruimte’ waarin we leven. De lokale situatie werd getoetst aan ervaringen in binnen- & buitenland.  Het onderzoek werd gebundeld in een eerste verslag, de “visienota ruimtelijk luik versie 1.0.”

 

De visienota wordt nu aan alle stakeholders voorgelegd, kan nog worden bijgestuurd, maar zal op termijn evolueren naar de beleidsnota.  Nu is het tijd voor je toekomst. Onze toekomst!

 

Onze bezorgdheden als handelaars en ondernemers

 

 • Het doorknippen van de N50 t.h.v. de rotondes moet absoluut worden vermeden.
  De bereikbaarheid van Oostkamp en z’n centrum is de bezorgdheid n° 1!
 • De handelszaken in ons centrum zijn ‘bestemmingswinkels’. Parkeren voor de deur, op pleintjes  of centrumparkings dichtbij, is een pure noodzaak.
 • Het aanleggen van ‘Shop & Go’ plaatsen is een goed idee. In steden als Kortrijk, Kuurne &
  Waregem is dit reeds actief.  Zij hanteren allen 30min parkeertijd, niet de 15min zoals hier wordt vooropgesteld.
 • Snoeien in het aantal parkeerplaatsen vermindert de aantrekking als winkelstad en kan niet zonder valabel alternatief. 
 • Het dorpsleven versterken is de handel ondersteunen. Het centrum Oostkamp afsluiten voor alle verkeer is gewoon een complete ramp. Randparkings is een visie voor grootsteden,
  centrale parkings een bittere noodzaak voor de handel in een dorp. Het verkeer ‘omleiden’ via de ringweg is nefast,  ‘ongewenst’ verkeer kan namelijk gewenst verkeer zijn voor handelaars. Het verkeer weghouden uit het centrum is op termijn het einde van Oostkamp!

 

Pagina s_van_Ruimtelijke_visie_1


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 18 april 2017
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Oostkamp - Hertsberge
KBC Proximus Liantis