Opgepast voor valse eurobiljetten!

Diverse leden van UNIZO Hamont-Achel hebben ons verwittigd dat er valse biljetten van 50 euro in omloop zijn. Extra waakzaamheid is dus geboden bij ontvangst van deze biljetten.


UNIZO raadt iedereen aan steeds een visuele controle te doen zodat eventuele fraudeurs waarnemen dat er echt gecontroleerd wordt, want elk vals biljet betekent een verlies voor de handelaar. Om het geld te controleren zijn er geavanceerde toestellen. Maar er is ook een goedkope en eenvoudige manier. Die noemen wij de kijk-, voel- en kantelmethode. Op een echt eurobiljet kan je een watermerk zien, voel je reliëf en verandert de kleur van het cijfer wanneer je het briefje kantelt. Ook een stift, te verkrijgen bij de meeste drukkerijen/papierhandelaars, is een zeer efficiënt, doeltreffend en goedkope manier hiervoor. (kostprijs +/- 4 EUR) .


Wanneer u een persoon betrapt die met vals geld probeert te betalen, is het steeds aangeraden de politie te verwittigen. Geef het biljet niet terug aan de betrokkene, al raadt de politie u aan om nooit weerstand te bieden als de persoon in kwestie niet meewerkt.


Bij vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met onze ondernemerslijn op 0800 20 750.


terug naar overzicht nieuws>>

Datum: 28 mei 2018
Lid worden Infopakket
b
UNIZO-lidmaatschap

UNIZO lid worden
sp
social media
sp
sp
sp
Back to Business Corona Toolkit

 

 Een heropstart heeft heel wat voorbereiding nodig. Met deze tips helpen wij jou graag BACK TO BUSINESS!

 

uzo-9353-visuals_back_to_business-social-1080x1080-450x450b_0-348x300

sp
UNIZO maakt werk van ondernemen
in Pelt
KBC Proximus Liantis