Homepage UNIZO Zoek
"Winkelen in Vlaanderen 2.0"

Dit is een projectoproep van de Vlaamse  minister van economie als vervolg op de startnota “Winkelen in Vlaanderen” uit 2010, waarmee de Vlaamse regering inzet op een kernversterkend detailhandelsbeleid..

Deze projectoproep voorziet in ondersteuning van lokale besturen voor het voeren van een kernversterkend detailhandelsbeleid..

Een eerste oproep richt zich op kernversterkende maatregelen in het kader va het stimuleren van het handelsbeleid, voor een totaal van 4 miljoen euro..

Een tweede oproep geeft gemeenten de mogelijkheid om ofwel gericht panden aan te kopen, ofwel middelen ter beschikking te stellen aan handelaars voor de renovatie van panden, dit voor een totaal van 9 miljoen euro.

Verder wordt ook reeds ingegaan op het beleid met betrekking tot de handelsvestigingen, na de regionalisering van de zogenaamde IKEA-wetgeving. Hierbij wil men  de socio-economische vergunning zo goed mogelijk integreren in de bestaande vergunningen.

De Vlaamse Regering organiseert een studiedag op 15 maart om gemeentebesturen hierover te informeren.  UNIZO-VORMING organiseert per regio infosessies voor de UNIZO-bestuurders om de lokale aanpak te inspireren en met uw UNIZO-bestur gedocumenteerd naar het gemeentebestuur te stappen

U krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Links :

Informatie en begeleiding: Mia Vancompernolle

 
Terug naar vorige pagina Maak een afdruk van deze pagina:
Bestuurderskrant Juni 2014