Hoe verloopt de incassoprocedure?

Om de incassoprocedure in gang te zetten, voert u gewoon uw gegevens en die van de wanbetaler in op het online platform. Daarna wordt meteen de minnelijke invordering opgestart. Uw wanbetaler wordt daarin aangemaand om de achterstallige betaling(en) te verrichten. In de meerderheid van de gevallen is dit al een voldoende effectief drukkingsmiddel om uw klant tot betaling te doen overgaan.

Er wordt steeds getracht om een volledige betaling te bekomen. Lukt dat niet, dan spreekt de incassoservice een afbetalingsplan af met uw wanbetaler. Wordt er in deze minnelijke invorderingsfase geen betaling van de wanbetaler ontvangen, dan zal de incassoservice  u adviseren of het zinvol is om de gerechtelijke fase in gang te zetten.

Indien de incassoservice oordeelt van wel,  dan heeft u de keuze: 


Kan ik ook facturen laten invorderen in het buitenland?

Ja, dat kan zeker. Ook hier wordt er gewerkt met een minnelijke fase en een gerechtelijke fase.

Voor bedragen die geïnd worden in de minnelijke fase wordt net zoals voor binnenlandse vorderingen een commissie aangerekend. Deze commissie hangt af van de ouderdom en het bedrag van de vordering en het land waar de vordering moet geïnd worden.

In de algemene voorwaarden kan u nalezen hoeveel de commissie bedraagt naargelang de aard van uw vordering en het land in kwestie.

Voor internationale vorderingen wordt een dossierkost aangerekend van € 45.

Indien er een gerechtelijke procedure moet gevoerd worden, dan worden de werkelijke kosten aan u doorgerekend. Vooraleer er kosten moeten gemaakt worden, zal er steeds om uw toestemming gevraagd worden.

Klik hier om rechtstreeks naar het UNIZO incassoplatform te gaan


Lees ook:

 

Laatste aanpassing: maandag 09 december 2013
Lid worden Infopakket

nationale partners

KBC Liantis