Homepage UNIZO Zoek
Bestuurdersnet voor LOV's provincie Antwerpen

 

De data van de volgende regioraden waar wij jou verwachten!

regio Antwerpen: 18 september 2017 en 4 december 2017

regio Kempen: 19 september 2017 en 5 december 2017

regio Mechelen: 14 september 2017 en 7 december 2017

Storting werkingsmiddelen 2016

Op de regioraden deelden we mee dat wij ons engageren om de werkingsmiddelen van 2016 te storten voor 27 juni 2014, onze Algemene Vergadering. 

Nieuw: Het UNIZO Zomerfeest 27 juni 2017.

Op 27 juni is er het UNIZO Zomerfeest van de provincie Antwerpen. Elke bestuurder kreeg hierover al een mail met alle info. 

Klik hier voor sfeerbeeld van UNIZO Zomerfeest.

Promoot zeker mee het Zomerfeest promoten, nodig ondernemers in te schrijven met jullie LOV code (is verstuurd via mail), gebruik enkel het UNIZO materiaal in jullie communicatie.  Vragen over communicatie: Annie Grigoryan

Klik hier voor de bestuurdersincentive. De best wervende LOV krijgt een feestcheque!

NIEUW: De gemeenteraadsverkiezingen starten nu.

Op de regioraden stelden wij de campagne voor "Gemeenteraadsverkiezingen 2018". Klik hier voor de presentatie.

Onze ambitie is dat ondernemers door onze inspanningen ervaren dat zij door UNIZO meer ademruimte hebben om te ondernemen. Daarvoor zullen wij in aanloop en na de verkiezingen verschillende initiatieven nemen voor bestuurders, ondernemers en kandidaten verkiezingen. Klik hier voor het  overzicht. Laat zeker iets weten als je wilt meewerken aan een van de initiatieven. klik hier.

Ben je van plan op te komen voor de gemeenteraads- of provinciale verkiezingen, klik hier en lees zeker deze nota.

Zo verdedigen wij jullie belangen! klik hier voor de presentatie.

 Wat doen we voor ondernemers en hoe begeleiden we ze?  

Op de regioraden van maart 2017 presenteerden wij dit aan de hand van een frisse presentatie. https://prezi.com/m2v5l61hxqtb/unizo-ondernemer/ Willen jullie dat wij deze presentatie voor jullie leden komen geven, laat maar weten aan laura.hermans@unizo.be en jerry.crombez@unizo.be. Ken je collega's die zeker geïnteresseerd zouden zijn een één van de begeleidingstrajecten, laat hem of haar een mailtje sturen naar MCantwerpen@unizo.be en Christel Hofkens neemt dan snel contact op.

Nodig samen met ons ondernemers uit op de koffie of voor een borrel!

Onze leden weten te weinig waar we mee bezig zijn! Een vaststelling die jullie ons geregeld influisteren. Terecht en daarom gaat UNIZO on Tour.  De aanpak is simpel.  Als jullie samen met ons de leden van jullie gemeente uitnodigen voor een informele babbel, laat het dan weten aan laura.hermans@unizo.be en jerry.crombez@unizo.be .  We bepalen samen of we gaan voor een koffie voor openingstijd, of een borrel na sluitingstijd. En waar we de mensen ontvangen. Wij nodigen de leden met een speciaal kaartje. We trakteren voor een uurtje met koffie of iets anders. En pitchen ondertussen over wat wij voor onze leden doen.

Help ons "ondernemersforum" promoten!

Ondernemersforum is een begeleidingstraject waar een groep van ondernemers samen met een expert gedurende vijf sessie een thema uitdiepen. Eigen ervaringen en oplossingen voor de eigen onderneming staan centraal. Je kan ons helpen het aanbod van "Ondernemersforum" te promoten.  Laat aan ellen.leyder@unizo.be weten wanneer jullie vanaf de tweede helft van april een ondernemersontmoeting hebben, en wij laten een van de experten gedurende maximaal een kwartier zijn of haar thema "verkopen".  

Een ondernemersforum in jouw gemeente?

Willen minstens 8 ondernemers gedurende 5 sessies samenkomen om zich te verdiepen in bijvoorbeeld in "inzicht in je eigen bedrijfscijfers" of een ander onderwerp, dan organiseren we samen met jullie een Ondernemersforum lokaal! Neem hiervoor contact op met Ellen.leyder@unizo.be.

Jullie inspanningen voor ledenwerving brengt 20% van het betaalde lidgeld voor jullie verenigingskas op. 

Wil een ondernemer lid worden, vul dat zeker het ledenwervingsformulier in. Dit kan via een invulbare PDF: klik hier. Je verstuurt het volledig ingevulde formulier naar ledenadministratie@unizo.be. Belangrijk: deze ondernemer krijgt onmiddellijk een factuur ter betaling. Geef dus enkel ondernemers door die uitdrukkelijk gezegd hebben dat zij lid willen worden. Er zijn ook gedrukte formulieren die je kan aanvragen bij anita.oerlemans@unizo.be. Lukt het niet om dit formulier in te vullen (je hebt geen gedrukt formulier bij, of je staat op een receptie, maar wel je smartphone) mail dan zoveel mogelijk gegevens naar anita.oerlemans@unizo.be.  Minimale gegevens:

  • de naam van de persoon, liefst voor- en achternaam,
  • telefoonnummer of GSM of e-adres waar de persoon rechtstreeks kunnen bereiken.

dan nemen wij contact op met de ondernemer.

We helpen je graag bij het versturen van jullie uitnodiging! 

Enkele belangrijke afspraken:

  • Wil je dat ondernemers tijdig op de hoogte zijn van jullie activiteit, stuur dan minstens 1 maand op voorhand de invulde checklist (klik hier)  naar anita.oerlemans@unizo.
  • Wij maken de KMO mail op en sturen deze aan jullie contactpersoon ter controle.  Wij doen ook tekstsuggesties als de uitnodiging niet duidelijk is, of niet wervend is. We streven er naar de uitnodiging drie weken op voorhand te versturen. We versturen een reminder een week op voorhand.
  • We nemen de activiteit op in de UNIZO-activiteitenkalender en koppelen dit aan de inschrijvingsmodule.  
  • Er zijn afspraken tussen provincies en nationaal over wie wanneer mag verzenden. Zo vermijden we een overdaad van mails op het zelfde moment. Mails van de LOV's worden verzonden op maandag, woensdag en vrijdag.
  • We verzenden standaard naar de leden van jullie gemeenten/LOV. Je kunt in de checklist aangeven of dit ook naar omliggende gemeenten moet gestuurd worden. Wij gaan er vanuit dat dit steeds in overleg is met het UNIZO bestuur van die gemeente.

 

Het team Ruimte voor ondernemen. 

 

 
Terug naar vorige pagina Maak een afdruk van deze pagina:
Bestuurderskrant Juni 2014